Jadłospis
Poniedziałek: 7.04.2025
Zupa: Neapolitańska z makaronem. (seler, zboża- gluten, jajka)
Danie II: Kartacze z mięsem. Ogórek kiszony. (zboża- gluten, jajka)
Herbata melisa z cytryną.
Wtorek: 8.04.2025
Zupa: Pomidorowa z ryżem. (seler, nabiał)
Danie II: Podudzie z kurczaka. Ziemniaki pure. Sałatka lodowa z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem. (nabiał, gorczyca)
Kompot.
Środa: 9.04.2025
Zupa: Kalarepowa z ziemniakami. (seler, nabiał)
Danie II: Spagetti z mięsem mielonym i serem gouda.
(zboża- gluten, nabiał) Herbata miętowa z cytryną.
Czwartek: 10.04.2025
Zupa: Cebulowa z groszkiem ptysiowym.
(seler, zboża- gluten, nabiał, jajka)
Danie II: Paluszki rybne. Ziemniaki pure. Surówka z kapusty kiszonej i marchewki.
(ryby, skorupiaki, zboża- gluten, jajka, nabiał)
Herbata z cytryną.
Piątek: 11.04.2025
Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem. (seler, jajka, nabiał)
Danie II: Pierogi z owocami. Actimel. Kompot.
(zboża- gluten, jajka, nabiał)
Przygotowane dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów: lista alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i stronie internetowej naszej szkoły.
Jadłospis układany jest z dwutygodniowym wyprzedzeniem, w związku z tym mogą w nim zachodzić zmiany wynikające z przyczyn niezależnych od nas.
Poniedziałek: 31.03.2025
Zupa: Ziemniaczano- porowa. (seler)
Danie II: Tortelloni ze szpinakiem i ricottą. Filet z kurczaka z mascarpone.
(zboża- gluten, jajka, nabiał) Kompot.
Wtorek: 1.04.2025
Zupa: Rosół z ryżem. (seler)
Danie II: Pieczeń wieprzowa. Ziemniaki pure. Buraczki z jabłkiem.
(nabiał, zboża- gluten, gorczyca) Kompot.
Środa: 2.04.2025
Zupa: Ogórkowa z ziemniakami. (seler, nabiał)
Danie II: Makaron z mięsem mielonym, pomidorami i serem mozzarella.
(zboża- gluten, jajka, nabiał) Herbata z cytryną.
Czwartek: 3.04.2025
Zupa: Krem z białych warzyw i ziemniaków. (seler, nabiał)
Danie II: Potrawka drobiowa z pieczarkami, papryką i pomidorami. Ryż.
(zboża-gluten, gorczyca) Kompot.
Piątek: 4.04.2025
Zupa: Krem z brokułów. (seler, nabiał)
Danie II: Ryba w chrupiącej panierce. Ziemniaki pure. Surówka z marchewki i jabłka. (ryby, skorupiaki, nabiał, zboża- gluten)
Herbata miętowa z cytryną.
Przygotowane dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów: lista alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i stronie internetowej naszej szkoły.
Jadłospis układany jest z dwutygodniowym wyprzedzeniem, w związku z tym mogą w nim zachodzić zmiany wynikające z przyczyn niezależnych od nas.
Poniedziałek: 3.03.2025
Zupa: Grochowa z ziemniakami na wędzonce. (groch, seler)
Danie II: Kluski na parze z sosem jogurtowo- truskawkowym.
(zboża- gluten, nabiał, jajka) Mus owocowy. Kompot.
Wtorek: 4.03.2025
Zupa: Barszcz z ziemniakami. (seler)
Danie II: Boeuf strogonow- wołowina, papryka, pieczarki, ogórek konserwowy. Ryż. Kompot.
Środa: 5.03.2025
Zupa: Pomidorowa z makaronem. (seler, zboża- gluten, jajka)
Danie II: Jajko w sosie musztardowym. Ziemniaki pure.
Marchewka z groszkiem. (jajka, gorczyca, zboża- gluten)
Herbata miętowa z cytryną.
Czwartek: 6.03.2025
Zupa: Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym.
(seler, zboża- gluten, nabiał, jajka)
Danie II: Potrawka drobiowa z kukurydzą, groszkiem, papryką i cukinią. Makaron. (zboża- gluten, jajka) Sok.
Piątek: 7.03.2025
Zupa: Szpinakowa z lanym ciastem. (seler, jajka, zboża- gluten, nabiał)
Danie II: Nuggetsy rybne. Ziemniaki pure. Surówka Colesław.
(ryby i skorupiaki, nabiał, zboża-gluten, jajka)
Poniedziałek: 10.03.2025
Zupa: Zupa gulaszowa z ziemniakami. (seler)
Danie II: Placki ziemniaczane ze śmietaną. (nabiał, jajka, zboża- gluten)
Winogrona. Sok.
Wtorek: 11.03.2025
Zupa: Krem z zielonego groszku ze słonecznikiem. (seler, nabiał)
Danie II: Potrawka ze schabu po węgiersku. Ryż.
Kompot.
Środa: 12.03.2025
Zupa: Jarzynowa z ziemniakami. (seler, nabiał)
Danie II: Spagetti bolognese z żółtym serem. (nabiał, zboża- gluten, jajka)
Owoc. Kompot.
Czwartek: 13.03.2025
Zupa: Rosół z makaronem. (zboża- gluten, jajka, seler)
Danie II: Kotleciki z kurczaka curry. Ziemniaki pure. Mizeria ze śmietaną.
(nabiał, zboża- gluten, jajka) Melisa z cytryną.
Piątek: 14.03.2025
Zupa: Kalafiorowa z grysikiem. (seler, zboża- gluten)
Danie II: Łosoś w panierce. Ziemniaki pure. Surówka z kiszonej kapusty.
(zboża- gluten, jajka, nabiał, ryby i skorupiaki)
Herbata z cytryną.
Poniedziałek: 17.03.2025
Zupa: Zupa fasolowa z ziemniakami. Pieczywo. (zboża- gluten, seler)
Danie II: Ryż zapiekany z jabłkiem. Ananas. Kompot.
Wtorek: 18.03.2025
Zupa: Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym.
(seler, nabiał, zboża- gluten, jaja)
Danie II: Łazanki z kapustą, kiełbasą i boczkiem.
(zboża- gluten, jajka, gorczyca) Jabłko. Melisa z cytryną.
Środa: 19.03.2025
Zupa: Barszcz z ziemniakami. (seler, nabiał)
Danie II: Gulasz ze schabu. Kasza jęczmienna. Fasolka szparagowa.
(zboża- gluten) Kompot.
Czwartek: 20.03.2025
Zupa: Rosół z lanym ciastem. (seler, zboża- gluten, jajka)
Danie II: Nuggetsy z kurczaka. Ziemniaki pure.
Surówka z kapusty pekińskiej, ogórka, pomidora i kukurydzy.
(zboża- gluten, jaja, nabiał) Sok tłoczony.
Piątek: 21.03.2025
Zupa: Koperkowa z grysikiem. (seler, zboża- gluten)
Danie II: Ryba w chrupiącej panierce. Ziemniaki pure.
Surówka z zielonego ogórka i marchewki.
(ryby, skorupiaki, zboża- gluten, nabiał, jaja) Herbata z cytryną.
Poniedziałek: 24.03.2025
Zupa: Żurek z ziemniakami i kiełbasą. Pieczywo.
(seler, zboża- gluten)
Danie II: Pancakes z cukrem pudrem. Owoc.
(zboża- gluten, jaja, nabiał) Kompot.
Wtorek: 25.03.2025
Zupa: Pomidorowa z makaronem. (seler, nabiał, zboża- gluten, jaja)
Danie II: Kotlet mielony. Ziemniaki pure. Buraczki z jabłkiem.
(zboża- gluten, nabiał, jaja) Kompot.
Środa: 26.03.2025
Zupa: Jarzynowa z ziemniakami. Pieczywo. (zboża- gluten, seler)
Danie II: Potrawka drobiowa ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Makaron. (nabiał, zboża- gluten, jaja) Herbata owocowa.
Czwartek: 27.03.2025
Zupa: Krem ziemniaczany z prażonym słonecznikiem. (seler, nabiał)
Danie II: Eskalopki z kurczaka w sosie pomidorowym. Kasza jęczmienna.
Brokuły gotowane. (zboża- gluten) Kompot.
Piątek: 28.03.2025
Zupa: Szpinakowa z lanym ciastem. (seler, zboża- gluten, jaja)
Danie II: Paluszki rybne. Ziemniaki pure. Surówka z jabłka i marchewki.
(zboża- gluten, jaja, nabiał, ryby, skorupiaki) Herbata z cytryną.
Przygotowane dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów: lista alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i stronie internetowej naszej szkoły.
Jadłospis układany jest z dwutygodniowym wyprzedzeniem, w związku z tym mogą w nim zachodzić zmiany wynikające z przyczyn niezależnych od nas.
LISTA ALERGENÓW
1. zboża zawierające gluten
2. skorupiaki i produkty pochodne
3. jaja i produkty pochodne
4. ryby i produkty pochodne
5. orzeszki ziemne (arachidowe ) i produkty pochodne
6. soja i produkty pochodne
7. mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
8. orzechy
9. seler i produkty pochodne
10. gorczyca i produkty pochodne
11. nasiona sezamu i produkty pochodne
12. groch, fasola,soczewica
13. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia, lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców