Jadłospis

Home - Jadłospis

Poniedziałek:  7.04.2025

Zupa:  Neapolitańska z makaronem. (seler, zboża- gluten, jajka)

Danie II:  Kartacze z mięsem. Ogórek kiszony. (zboża- gluten, jajka)

                                                                       Herbata melisa z cytryną.

Wtorek:  8.04.2025

Zupa:  Pomidorowa z ryżem. (seler, nabiał)

Danie II: Podudzie z kurczaka. Ziemniaki pure. Sałatka lodowa z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem. (nabiał, gorczyca)

                                                                       Kompot.

Środa:  9.04.2025

Zupa: Kalarepowa z ziemniakami. (seler, nabiał)

Danie II:  Spagetti z mięsem mielonym i serem gouda.

(zboża- gluten, nabiał)                Herbata miętowa z cytryną.     

Czwartek: 10.04.2025

Zupa:   Cebulowa z groszkiem ptysiowym.

(seler, zboża- gluten, nabiał, jajka)

Danie II:  Paluszki rybne. Ziemniaki pure. Surówka z kapusty kiszonej i marchewki.

(ryby, skorupiaki, zboża- gluten, jajka, nabiał)

                                                                       Herbata z cytryną.

Piątek: 11.04.2025

Zupa:  Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem. (seler, jajka, nabiał)

Danie II:  Pierogi z owocami. Actimel. Kompot.

(zboża- gluten, jajka, nabiał)

Przygotowane dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów:  lista alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i stronie internetowej naszej szkoły.

Jadłospis układany jest z dwutygodniowym wyprzedzeniem, w związku z tym mogą w nim zachodzić zmiany wynikające z przyczyn niezależnych od nas.

Poniedziałek:  31.03.2025

Zupa:  Ziemniaczano- porowa. (seler)

Danie II:  Tortelloni ze szpinakiem i ricottą. Filet z kurczaka z mascarpone.

            (zboża- gluten, jajka, nabiał)                            Kompot.

Wtorek:  1.04.2025

Zupa:  Rosół z ryżem. (seler)

Danie II: Pieczeń wieprzowa. Ziemniaki pure. Buraczki z jabłkiem.

            (nabiał, zboża- gluten, gorczyca)                    Kompot.

Środa:  2.04.2025

Zupa: Ogórkowa z ziemniakami. (seler, nabiał)

Danie II:  Makaron z mięsem mielonym, pomidorami i serem mozzarella.

            (zboża- gluten, jajka, nabiał)                            Herbata z cytryną.

Czwartek: 3.04.2025

Zupa:   Krem z białych warzyw i ziemniaków. (seler, nabiał)

Danie II:  Potrawka drobiowa z pieczarkami, papryką i pomidorami. Ryż.

            (zboża-gluten, gorczyca)                                               Kompot.

Piątek: 4.04.2025

Zupa:  Krem z brokułów. (seler, nabiał)

Danie II:  Ryba w chrupiącej panierce. Ziemniaki pure. Surówka z marchewki i jabłka. (ryby, skorupiaki, nabiał, zboża- gluten)

                                                                                              Herbata miętowa z cytryną.

Przygotowane dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów:  lista alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i stronie internetowej naszej szkoły.

Jadłospis układany jest z dwutygodniowym wyprzedzeniem, w związku z tym mogą w nim zachodzić zmiany wynikające z przyczyn niezależnych od nas.

Poniedziałek:  3.03.2025

Zupa:  Grochowa z ziemniakami na wędzonce. (groch, seler)

Danie II:  Kluski na parze z sosem jogurtowo- truskawkowym.

(zboża- gluten, nabiał, jajka)      Mus owocowy.            Kompot.

Wtorek:  4.03.2025

Zupa:  Barszcz z ziemniakami. (seler)

Danie II: Boeuf strogonow- wołowina, papryka, pieczarki, ogórek konserwowy. Ryż.                           Kompot.

Środa:  5.03.2025

Zupa: Pomidorowa z makaronem. (seler, zboża- gluten, jajka)

Danie II:  Jajko w sosie musztardowym. Ziemniaki pure.

Marchewka z groszkiem. (jajka, gorczyca, zboża- gluten)

                                                                       Herbata miętowa z cytryną.

Czwartek: 6.03.2025

Zupa:   Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym.

(seler, zboża- gluten, nabiał, jajka)

Danie II:  Potrawka drobiowa z kukurydzą, groszkiem, papryką i cukinią. Makaron. (zboża- gluten, jajka)                                     Sok.

Piątek: 7.03.2025

Zupa:  Szpinakowa z lanym ciastem. (seler, jajka, zboża- gluten, nabiał)

Danie II:  Nuggetsy rybne. Ziemniaki pure. Surówka Colesław.

            (ryby i skorupiaki, nabiał, zboża-gluten, jajka)

Poniedziałek:  10.03.2025

Zupa:  Zupa gulaszowa z ziemniakami. (seler)

Danie II:  Placki ziemniaczane ze śmietaną. (nabiał, jajka, zboża- gluten)

            Winogrona.                         Sok.

Wtorek:  11.03.2025

Zupa:  Krem z zielonego groszku ze słonecznikiem. (seler, nabiał)

Danie II: Potrawka ze schabu po węgiersku. Ryż.

                                                           Kompot.

Środa:  12.03.2025

Zupa: Jarzynowa z ziemniakami. (seler, nabiał)

Danie II:  Spagetti bolognese z żółtym serem. (nabiał, zboża- gluten, jajka)

            Owoc.                                   Kompot.

Czwartek: 13.03.2025

Zupa:   Rosół z makaronem. (zboża- gluten, jajka, seler)

Danie II:  Kotleciki z kurczaka curry. Ziemniaki pure. Mizeria ze śmietaną.

            (nabiał, zboża- gluten, jajka)      Melisa z cytryną.

Piątek:  14.03.2025

Zupa:  Kalafiorowa z grysikiem. (seler, zboża- gluten)

Danie II:  Łosoś w panierce. Ziemniaki pure. Surówka z kiszonej kapusty.

            (zboża- gluten, jajka, nabiał, ryby i skorupiaki)

                                                           Herbata z cytryną.

Poniedziałek:  17.03.2025

Zupa:  Zupa fasolowa z ziemniakami. Pieczywo. (zboża- gluten, seler)

Danie II:  Ryż zapiekany z jabłkiem. Ananas.             Kompot.

Wtorek:  18.03.2025

Zupa:  Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym.

(seler, nabiał, zboża- gluten, jaja)

Danie II:  Łazanki z kapustą, kiełbasą i boczkiem.

            (zboża- gluten, jajka, gorczyca)   Jabłko.            Melisa z cytryną.

Środa:  19.03.2025

Zupa: Barszcz z ziemniakami. (seler, nabiał)

Danie II:  Gulasz ze schabu. Kasza jęczmienna. Fasolka szparagowa.

            (zboża- gluten)                                                                  Kompot.

Czwartek: 20.03.2025

Zupa:   Rosół z lanym ciastem. (seler, zboża- gluten, jajka)

Danie II:  Nuggetsy z kurczaka. Ziemniaki pure.

            Surówka z kapusty pekińskiej, ogórka, pomidora i kukurydzy.

            (zboża- gluten, jaja, nabiał)                                Sok tłoczony.

Piątek: 21.03.2025

Zupa:  Koperkowa z grysikiem. (seler, zboża- gluten)

Danie II:  Ryba w chrupiącej panierce. Ziemniaki pure.

Surówka z zielonego ogórka i marchewki.

(ryby, skorupiaki, zboża- gluten, nabiał, jaja)            Herbata z cytryną.

Poniedziałek:  24.03.2025

Zupa:  Żurek z ziemniakami i kiełbasą. Pieczywo.

            (seler, zboża- gluten)

Danie II:  Pancakes z cukrem pudrem. Owoc.

            (zboża- gluten, jaja, nabiał)                    Kompot.

Wtorek:  25.03.2025

Zupa:  Pomidorowa z makaronem. (seler, nabiał, zboża- gluten, jaja)

Danie II: Kotlet mielony. Ziemniaki pure. Buraczki z jabłkiem.

            (zboża- gluten, nabiał, jaja)                    Kompot.

Środa:  26.03.2025

Zupa: Jarzynowa z ziemniakami. Pieczywo. (zboża- gluten, seler)

Danie II: Potrawka drobiowa ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Makaron. (nabiał, zboża- gluten, jaja) Herbata owocowa.

Czwartek: 27.03.2025

Zupa:   Krem ziemniaczany z prażonym słonecznikiem. (seler, nabiał)

Danie II:  Eskalopki z kurczaka w sosie pomidorowym. Kasza jęczmienna.

Brokuły gotowane. (zboża- gluten)                  Kompot.

Piątek: 28.03.2025

Zupa:  Szpinakowa z lanym ciastem. (seler, zboża- gluten, jaja)

Danie II:  Paluszki rybne. Ziemniaki pure. Surówka z jabłka i marchewki.

            (zboża- gluten, jaja, nabiał, ryby, skorupiaki)            Herbata z cytryną.

Przygotowane dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów: lista alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i stronie internetowej naszej szkoły.

Jadłospis układany jest z dwutygodniowym wyprzedzeniem, w związku z tym mogą w nim zachodzić zmiany wynikające z przyczyn niezależnych od nas.

LISTA ALERGENÓW

1.  zboża zawierające gluten

2.  skorupiaki i produkty pochodne

3. jaja i produkty pochodne

4.  ryby i produkty pochodne

5. orzeszki ziemne (arachidowe ) i produkty pochodne

6.  soja i produkty pochodne

7. mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

8.  orzechy

9.  seler i produkty pochodne

10.  gorczyca i produkty pochodne

11.  nasiona sezamu i produkty pochodne

12. groch, fasola,soczewica

13. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia, lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

Skip to content