Poniedziałek:   6.05.19

Zupa:    Grochowa z ziemniakami.   ( 1,9,12 )

Danie II.   Spaghetti z mięsem i serem. Surówka z jabłka i pory. Sok.

 

Wtorek: 7.05.19

Zupa:      Zupa z makaronem. (1,3,7,9)

Danie II:  Ziemniaki. Kotlety drobiowe. Mizeria ze śmietaną. Kompot.

 

Środa:  8.05.19

Zupa:     Kalarepowa z  ziemniakami. ( 1,9)

Danie II:  Ryż. Boeuf strogonow. Jabłko. Kompot.

 

Czwartek:  9.05.19

Zupa:     Zupa neapolitańska. ( 1,3,7,9)

Danie II:   Ziemniaki. Pulpety drobiowe w sosie myśliwskim. Brokuły.

Kompot.

 

Piątek:   10.05.19

Zupa:    Pomidorowa z ryżem. (1,3,4,7,9)

Danie II:  Ziemniaki. Ryba mielona z mintaja. Marchewka z jabłkiem.

Herbatka z cytryną.

 

Poniedziałek:   13.05.19

Zupa:  Ziemniaczano – porowa. (1,7,9,)

Danie II: Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka, szpinakiem,

pomidorami. Kompot.

 

Wtorek 14.05.19

Zupa:  Kalafiorowa z grysikiem. (1,3,7,9)

Danie II:  Ziemniaki. Mielony. Mizeria ze śmietaną. Kompot.

 

Środa:  15.05.19

Zupa:     Barszcz ukraiński.( 1,9,)

Danie II:  Ryż. Potrawka drobiowa z warzywami. Jabłko. Kompot.

 

Czwartek:  16.05.19

Zupa:     Cebulowa z grzankami. ( 1,9)

Danie II:   Ziemniaki. Pieczeń z szynki wieprzowej. Surówka z białej

kapusty. Kompot.

 

Piątek:   17.05.19

Zupa:    Żurek z ziemniakami i jajkiem. (1,3,7,9)

Danie II:  Kluski na parze z jogurtem owocowym. Banan. Kompot.

Poniedziałek:   20.05.19

Zupa:  Fasolowa z ziemniakami.  ( 1,3,7,9,12)

Danie II:  Makaron z twarogiem. Koktajl owocowy. Kompot.

Wtorek:  21.05.19

Zupa:  Pomidorowa z ryżem.  (3,7,9,)

Danie II: Ziemniaki. Kotlet drobiowy. Sałatka wiosenna. Kompot.

 

Środa:   22.05.19

Zupa:     Botwinka.  ( 1,9)

Danie II: Ziemniaki z kapustą kiszoną. Pieczeń z szynki wieprzowej.

Kompot. Owoc.

 

Czwartek:  23.05.19

Zupa:     Ogórkowa z ziemniakami. ( 1,7,9,)

Danie II:   Kasza gryczana. Gulasz wołowo – wieprzowy. Kalafior z

masełkiem i bułką tartą. Kompot

 

Piątek:   24.05.19

Zupa:    Koperkowa z grysikiem. ( 1,4,9)

Danie II:  Ziemniaki. Ryba po grecku. Owoc. Kompot.

 

Poniedziałek:   27.05.19

Zupa:   Żurek z ziemniakami i jajkiem.  (1,3,9,)

Danie II:  Spaghetti z mięskiem mielonym i serem gouda. Owoc. Kompot.

Wtorek:  28.05.19

Zupa:   Zupa z makaronem.  ( 1,3,7,9,)

Danie II:  Kluski śląskie. Biała pieczeń. Kapusta czerwona z jabłkiem.

Kompot.

 

Środa:   29.05.19

Zupa:     Zupa z ryżem.  ( 1,3,7,9,)

Danie II:   Ziemniaki. Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym.

Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą. Kompot

 

Czwartek:  30.05.19

Zupa:     Ziemniaczano –porowa.  ( 7,9,)

Danie II:   Kasza.  Gulasz z szynki wieprzowej. Brokuły z masełkiem czosnkowym. Kompot.

Piątek:  31.05.19

Zupa:   Kalarepowa z grysikiem.  ( 4,7,9)

Danie II:  Ziemniaki. Paluszki rybne. Surówka z kapusty kiszonej i

marchewki. Herbatka z cytrynką.

 

 

Przygotowane dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów: lista alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i stronie internetowej naszej szkoły.

Jadłospis układany jest z dwutygodniowym wyprzedzeniem, w związku z tym mogą w nim zachodzić zmiany wynikające z przyczyn niezależnych od nas.

 

SEKRETARIAT

Godziny pracy:
godz 7.30 – 15.30

ZASADY REKRUTACJI

Szukasz informacji o stypendiach? A może o ciekawych konkursach lub grantach?

StatPress

Ilość odwiedzin dzisiaj: 109
Ilość wszystkich odwiedzin: 89209