Jadłospis

Home - Jadłospis

Poniedziałek:   3.10.22

Zupa:  

Danie II:  Zupa meksykańska ( mięso mielone, papryka, fasola,marchewka) Pieczywo. Sok.    

Wtorek:   4.10.22

Zupa:   Szpinakowa z lanym ciastem.  1,3,9

Danie II:  Ziemniaki. Kotlety. Mizeria ze śmietaną. Kompot

Środa: 5.10.22

Zupa:      1,3,7,9

Danie II: Makaron. Potrawka drobiowa ze szpinakiem i serem feta. Kompot.

Czwartek:  6.10.22

Zupa:    Ziemniaczana.    1,7,9

Danie II:   Kasza. Pulpety w sosie pomidorowym. Brokuł. Kompot.  

Piątek: 7.10.22

Zupa:    Kalafiorowa z grysikiem.  1,3,9

Danie II:  Ziemniaki. Jajko w sosie musztardowym. Marchewka z groszkiem. Kompot.

Poniedziałek:   10.10.22

Zupa:  Krupnik z ziemniakami. Chleb.     1,3,9

Danie II:  Spaghetti z mięsem. Owoc. Kompot.

Wtorek:  11.10.22

Zupa:  Pomidorowa z makaronem.        1,3,9

Danie II:  Ziemniaki. Kotlety curry. Sałata z kapusty pekińskiej, ogórka, pomidora. Kompot.

Środa: 12.10.22

Zupa:     

Danie II:  Ryż. Boeuf strogonow. Owoc. Kompot.  1,

Czwartek:  13.10.22

Zupa:    Kapuśniak z białej kapusty. Chleb.     1,3,7,9

Danie II:   Kasza gryczana. Pulpety w sosie pomidorowym. Owoc. Kompot.

Piątek:

Zupa:   

Danie II:

Poniedziałek:  17.10.22

Zupa:  Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym.    1,3,4,7,8

Danie II:  Ziemniaki. Ryba z piekarnika. Marchewka z jabłkiem.

Wtorek:   18.10.22

Zupa:  zupa z makaronem.     1,3,9

Danie II:  Ziemniaki. Mielony. Marchewka z groszkiem. Kompot.

Środa: 19.10.22

Zupa:     Ogórkowa z ziemniakami. Pieczywo.  1,7,9

Danie II: Kasza. Gulasz z szynki wieprzowej. Buraki z jabłkiem. Kompot.

Czwartek:  20.10.22

Zupa:    Kalafiorowa z ryżem. Pieczywo.    1,9

Danie II:   Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą . Owoc. Kompot. 

Piątek: 21.10.22

Zupa:    Grochowa z ziemniakami. Pieczywo.     1,3,7,8,9,12

Danie II:  Kluski na parze z jogurtem owocowym. Jabłko z orzechem. Kompot.

Przygotowane dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów: lista alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i stronie internetowej naszej szkoły.

Jadłospis układany jest z dwutygodniowym wyprzedzeniem, w związku z tym mogą w nim zachodzić zmiany wynikające z przyczyn niezależnych od nas.

LISTA ALERGENÓW

1.  zboża zawierające gluten

2.  skorupiaki i produkty pochodne

3. jaja i produkty pochodne

4.  ryby i produkty pochodne

5. orzeszki ziemne (arachidowe ) i produkty pochodne

6.  soja i produkty pochodne

7. mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

8.  orzechy

9.  seler i produkty pochodne

10.  gorczyca i produkty pochodne

11.  nasiona sezamu i produkty pochodne

12. groch, fasola,soczewica

13. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia, lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

Skip to content